Norsk Ved, Jegermovegen 1, 3570 ÅL, Tlf 32 08 63 55 - faks 32 08 63 40
Tid for vedbestilling
Temperaturen synker nå for hver eneste uke, og mange har begynt å fyre i ovnen. Det er tid for å bestille vinterens vedforsyning.
Vinterforberedelser er mer enn å sette vinterdekk på bilen. De som er så heldig å ha vedovn eller peis, og det er svært mange i Norge, sørger nå  for å få vinterveden på plass. I tillegg til god og koselig varme, gir et lager med vinterved også  varmeberedskap mot eventuelle strømbrudd i løpet av høsten og vinteren. Med et solid vedlager i hytte og bolig er man  godt forberedt om strømmen skulle bli brutt. For veden gir også energi både til varming av vann og mat.
 
Ofte får vedprodusentene svært stor pågang fra kunder når kulda for alvor setter inn. Vedprodusentene forsøker da etter beste evne å få ut veden så raskt som råd. Men det er langt mer krevende med transport og levering av ved i mørket på glatte veger, ofte med en del snø. Vi i Norsk Ved anbefaler derfor de som har mulighet for å lagre vinterveden i bolig og hytte å bestille ved så tidlig som mulig.
 
Primstaven er en svært gammel merkedato-stav som går helt tilbake til før år 1200. Her er den såkalte "Vinterdagen" markert med et lauvtre uten blader for datoen 14. oktober. Fra denne datoen innledes vintersesongen. Ofte kan vi få det aller første snøfallet, også i lågereliggende strøk på Østlandet, omkring denne datoen.Vinterdagen er derfor en klar påminnelse om å få vinterveden i hus.
 
 
 
Innlogging medlemssider
Brukernavn
Passord