Norsk Ved, Jegermovegen 1, 3570 ÅL, Tlf 32 08 63 55 - faks 32 08 63 40
Nå kommer Sibir-kulda
Meteorologene varsler ei  svært kald uke, har du nok ved i hus og hytte?
Nå i begynnelsen av februar siger den iskalde Sibir-lufta inn over store deler av Sør-Norge. Meteorologene melder om temperaturer mellom 10-20 kalde grader, og for noen steder enda lågere.
 
I slike kuldeperioder er det godt å ha mulighet for vedfyring. Varmepumper basert på luft til luft blir svært lite effektive i så hard kulde. Det skal også  mange panelovner til for å holde god innetemperatur.
Men, vedovnene bidrar med med meget stor effekt, sjøl de minste vedovnene har effekt på 6000-8000 watt. Panelovner har ofte en effekt på 1000 watt hver.
Når kulda virkelig slår til, er derfor vedovnene suverene til å holde det godt og varmt. Vedovner gir også mye mer enn varme, kosen rundt en vedovn med gulrøde flammer bak glassdøra er noe helt annet enn "å sitte inntil en panelovn eller ei varmpepumpe."
Nå er det også billigere å holde god innetemperatur med vedfyring i stedet for elektrisitet.
Kjøp av ved i storsekker på 1000 liter eller mer gir billigst vedenergi. I flg. undersøkelser til Norsk Ved ligger energiprisen for bjørk da på 70-81 øre per kWh forutsatt at du fyrer med en reintbrennende ovn, disse utnytter vedenergien med 75 %. Strømprisen bikker nå over 1 krone inklusiv nettleie.         
 
Vedprodusentene er klare til å levere ved. Gå inn på de fylkesvise oversiktene over verdprodusenter her på våre hjemmesider, så finner du nok en aktuell vedprodusent i ditt fylke.
 
 
Innlogging medlemssider
Brukernavn
Passord