Norsk Ved, Jegermovegen 1, 3570 ÅL, Tlf 32 08 63 55 - faks 32 08 63 40
Kuldefront over Norge-veden sørger for varme hus og hytter.
Nå i begynnelsena av februar er det en kuldefront over Norge, og det skal bli enda kaldere.
Kulda har virkelig slått til denne vinteren, og i dagene framover vil temperaturen synke ytterligere. I store deler av landet er det meldt temperaturer under 10 kalde. Værvarslingstjenesten Yr varsler at Karasjok vil få 30 minus søndag 4. februar. Det er kaldt, men finnmarkingene er vant med kulde. De sørger alltid for et solid vedlager i god tid før vinteren setter inn, og når hardkulda kommer sørger vedovnene for god temperatur både i hus og hytter.
 
Karasjok har Norges kulderekord. Den ble satt 1. januar 1886, da var temperaturen 51,4 beinkalde grader. Men også i 1999 var det kaldt, og finnmarkingene holdt nesten på å sette ny rekord: Temperaturmåleren stoppet på minus 51,2 grader.
 
Også mange andre steder i landet vil det bli kaldt til uka, og vi håper  de med vedovn har et solid vedlager. Alternativt sørger vedprodusentene også nå midtvinters for å forsyne sine kunder.
 
Opppe til høgre på denne sida er det  søkeknapp for "Finn vedforhandler." Her finnes en fylkesvis oversikt over vedforhandlere, med kontaktinformasjon. Samtlig av disse vedforhandlerne er medlemmer av det faglige interesseforumet Norsk Ved. De mottar vårt fagtidsskrift 4 ganger i året. Derved sørger de for å holde seg oppdatert om hvordan de skal produsere kvalitetsved og betjene sine kunder på best mulig måte. Mange vedkunder foretrekker derfor å kjøpe ved fra medlemmer av Norsk Ved, og vi oppfordrer alle vedkunder til å spørre sin vedforhandler om vedkommende er medlem.
 
Vi i Norsk Ved er jevnlig i kontakt med våre medlemmer, og de rapporterer om meget stort vedsalg. Mange husholdninger har i dag anskaffet varmepumper, men når det blir skikkelig kaldt reduseres effekten på pumpene sterkt. I perioder med hardkulde anbefaler Varmepumpeforeningen  vedfyring.
 
 
 
 
Innlogging medlemssider
Brukernavn
Passord