Norsk Ved, Jegermovegen 1, 3570 ÅL, Tlf 32 08 63 55 - faks 32 08 63 40
BESTILL RÅ VED NÅ
Nå er tida inne for å bestille rå ved. Da får du en trivelig arbeidsoppgave med stablingen og kan kjenne duften av tørkende ved utover våren og forsommeren.
I boka "Hel Ved" av Lars Mytting kan vi lese følgende: "Det kom en traktor med tilhenger. Den bremset og rygget inn til naboene. Økte turtallet, vippet opp tilhengeren- og tippet av et digert lass bjørkeved på gårdsplassen."
En eldre nabo hadde bestilt rå ved for egen stabling..
 
Kjøp av rå ved nå utover våren er økonomisk gunstig og gir hele familien et veldig trivelig arbeid med stablingen. Da tipper vedprodusenten råveden på en avtalt plass. Vedkundene har så ansvaret for at veden blir  tørr til neste fyringssesong. Stable gjerne veden under et takutstpring inntil en vegg. Og sørg for et luftig underlag slik at det underste vedlaget kommer godt opp fra bakken. Et par  stokker på "staurstørrelse" kan brukes. Paller er aller best. Flere byggfirmaer mfl. gir gratis bort brukte paller som skal flises. Det er viktig å sikre laget mot utrasing, monter derfor noen trebord eller planker på framsiden som støtte. Når vedkubbene tørker, så krymper de i volum med ca. 10 %. Og, det er de kubbe-endene som ligger ut mot sola som tørker raskest. Derfor vil et vedlag etter hvert begynne å lute utover dersom det ikke har støtte. Og så er det bare å kose seg med duften av tørkende ved utover sommeren, når du tar en kveldsrunde på tomta og konstaterer at sjølgjort er velgjort.
 
 
Innlogging medlemssider
Brukernavn
Passord