Norsk Ved, Jegermovegen 1, 3570 ÅL, Tlf 32 08 63 55 - faks 32 08 63 40
Ved Dag i Telemark lørdag 12. november
 

Høstens siste Ved Dag arrangeres på Søve videregående skole i Ulefos.

Ved Dagen på Søve videregående skole er et samarbeidsarrangement mellom Telemark Skogselskap, Nome Skogeigarlag og Norsk Ved.
 

INVITASJON TIL TEMADAG OM VED I TELEMARK

LØRDAG 12. november på Søve videregående skole i Ulefoss

Arrangementet er denne gangen et samarbeidsprosjekt mellom Norsk Ved, Skogselskapet i Telemark og Nome skogeigarlag.

Foredragene starter kl 12.00

 

Arrangementet er åpent for alle interesserte vedprodusenter, men vi ønsker spesielt medlemmer av Norsk Ved velkommen. Inviter gjerne med vedkollegaer som ikke er medlem.

For øvrig legges programmene for alle Ved Dagene ut på våre internettsider som du finner på: www.norskved.no. Søve videregående skole ligger ca 1 km sør øst for Ulefoss sentrum. 

Avkjøringen til skolen er skiltet fra riksveg 36, Fensvegen.

 

Vi kan by på følgende program:

-          Innledning ved Terje Kristoffersen, rektor ved Søve videregående skole og leder av Skogselskapet i Telemark.

-          Vedproduksjonen hos Løvenskiold Fossum ved skogsjef Sten Roger Torsteinsen

-          Nye omsetningsformer for ved. Norsk Ved har nylig satt i gang et to-årig utredningsprosjekt sammen med Skog og Landskap. Målet er å komme fram til nye omsetningsformer for ved der bl. a informasjon til kundene om pris pr kWh på veden blir sentral. Fagsjef Øyvind Stranna Larsen i Norsk Ved informerer om prosjektet som kommer til å bety mye for vedprodusentene.

-          Hans Lahus, leder av Nome skogeigarlag orienterer om det nye flisfyringsanlegget på Søve.

 

Deretter tar vi en befaring på flisfyringsanlegget etterfulgt av enkel bevertning som Norsk Ved spanderer.

 

 

Vi arrangerer også en meget uhøytidelig konkurranse der vedprodusentene kan få testet sitt faglige skjønn. Vinneren får en bålpanne til verdi av ca kr 2 500.

Ved Dagen avsluttes med maskindemonstrasjoner der Felleskjøpet, Bergan Maskin og Lunde Bensin og Servise stiller med vedmaskiner, flishogger og øvrig utstyr for produksjon av ved og annen bioenergi. 

 

Med personlig frammøte og deltakelse på Ved Dagen kan det tegnes gratis medlemskap i Norsk Ved for 2012. Vi oppfordrer medlemmer til å invitere med yrkeskollegaer som ikke er medlem.

På Ved Dagen legger vi også ut et begrenset antall fuktighetsmålere som selges til en svært hyggelig Ved Dag pris. Norsk Ved bruker mye ressurser på å arrangere de regionale Ved Dagene rundt om i landet. Vi håper derfor du prioriterer denne dagen til å være med på arrangementet.

Vi i Norsk Ved har jevnlig kontakt med sentrale politikere og andre beslutningstagere.

Ved Dagen er en utmerket anledning til at dine meninger og synspunkter som vedprodusent kan bringes videre til disse. Norsk Ved ønsker velkommen til en spennende og trivelig Ved Dag der du kan få faglig påfyll og hygge deg sammen med yrkeskollegaer.

Velkommen og beste hilsen fra

Norsk Ved

 
 
Innlogging medlemssider
Brukernavn
Passord