Mange har fått sansen for mat fra vedfyrte ildsteder og bl.a. bakerovnene er blitt svært populære.
Det er lenge siden hver bondegård rundt om i landet hadde sin egen vedfyrte bakerovn. De aller fleste har blitt borte etter hvert. Men både til gårder, privatboliger og ikke minst til hytter kjøpes det nå bakerovner av mange forskjellig størrelser. For selv om man ikke har en stor bondegård med mange bygninger, er det enkelt å få plass til en liten, mobil vedfyrt bakerovn som kan trilles på hjul. Også profesjonelle bakerier har registrert at baksten får nydelig smak fra en vedfyrt bakerovn. I bakeriene var man jo avhengig av vedfyrte bakerovner før elektrisitetens tidsalder. Da man fikk tilgang på strøm ble de gamle bakerovnene revet. Men hvorfor satse på noe nytt når det gamle er best? I dag selges mye bakervarer fra vedfyrte bakerovner i bakeriene. Kundene er svært fornøyd, det er også bakerne.