Nedstengningen av Norge har nok medført at mange nå bruker mer tid innendørs utover kveldene enn tidligere. Da kan vi heller bidra til mye innetrivsel foran peis eller vedovn. Litt bjørkeved, en god kopp kaffe eller kakako, og kanskje noen småkaker eller en pizzabit til varming over glørne, sørger for god stemning.
Myndighetene har iverksatt strenge tiltak for å forsøke å begrense spredningen av corona-viruset. Svært mange idretts- og andre fritidstilbud er nå ikke lenger tillatt. Da begrenses også aktivitetsmulighetene, og flere tilbringer nok nå ettermiddagene og kveldene innendørs.
Men dette kan også bidra til hyggelige opplevelser foran et flammende bål med bjørkeved. Kanskje er nå tida inne for også å forsøke litt enkel matlaging over peisflammene? Steking av pinnebrød og varming av pizzabiter kan utmerket foregå over glørne og gir nydelig smak på maten. I tidligere tider, lenge før elektrisiteten, var nettopp peisglørne matlagingsstedet, og med godt resultat. Så det er all grunn til å fyre opp i peis og ovn utover kvelden når sola går ned. Det bidrar til at både små og store kan kose seg foran flammene i stedet for kun å være litt lei for at trening, kino eller konserter ikke er aktuelt akkurat nå.