Hjemmepeisen får bidra med påskekos i år.
Noen er nok nå skuffet over myndighetenes forbud mot å dra på hytta i påsken. Men hensynet til liv og helse i disse korona-tider er jo mye viktigere enn hytte-påske. Så i år får vi lage påskekosen i egne hjem. Med flammende bjørkeved i peis eller vedovn kan vi også få ekstra trivelige kvelder hjemme.
Mange har ildsted inne
Det er mange i Norge som har tilgang på ildsted i hjemmene, rundt 70% av antall husholdninger. Flere av disse har også peis, for vi har over 350 000 peiser i boligene. Dette forteller mye om nordmenns behov både for varme og kos inntil flammene. Og en peis kan jo også brukes til matlaging.
Bålmat innendørs
Går vi langt tilbake i tid var peisen eneste mulighet for å lage varm mat. I dag har vi jo elektriske ovner, men det er en helt spesiell opplevelse å lage litt mat over åpne flammer. Dessuten blir det så godt! Så hvorfor ikke benytte noen kvelder i påsken til å grille pølser eller varme noen pizzabiter over peisflammene i boligen.