Artikkel

Sommertid er pizzatid, fra vedfyrt pizzaovn

Publisert: 12/07/2021
Av: Øyvind Stranna Larsen, fagansvarlig Norsk Ved Forum for vedprodusenter
Sommertid er pizzatid
Sommertid er pizzatid

På markedet finnes nå både små og store pizzaovner for vedfyring, og man trenger absolutt ikke være ekspert for å kunne lage nydelige retter. Ikke minst pizza. Og pizzaelskere er skjønt enige om at den beste pizzaen, den får man fra vedfyrt bakerovn.

Vi i Norsk Ved, Forum for vedprodusenter har ofte kontakt med våre medlemmer rundt om i landet.  Under en reise til Sørlandet en sommer besøkte vi en vedprodusent midt i juli. Han var svært overrasket over at det faktisk var etterspørsel etter ved midt i sommervarmen. Men på hans forespørsel om hva veden skulle brukes til var svaret fra kundene klart: De skulle lage pizza i vedfyrt bakerovn.

 

 

© 2025 Norsk Ved - Forum for vedprodusenter AS. Org.nr: 918 090 495