Artikkel

Vedfyrte bakerovner har igjen blitt populære

Publisert: 06/05/2025
Av: Øyvind Stranna Larsen

Før elektrisitetens tidsalder var det bakerovner både på gårdsbruk og i øvrige boliger. Men med tilgang på strøm fikk man jo også komfyrer, bakerovnene blei stående ubrukte.
Nå tas vedfyrte bakerovner igjen i bruk.

Mange av fortidas bakerovner blei etter hvert revet da komfyrene overtok deres rolle, men heldigvis ikke alle. Og de som er så heldig fremdeles å ha tilgang på en gammel bakerovn gleder seg over å kunne lage bakst og annen mat fra en tradisjonsrik bakerovn. Men sjøl om du ikke har en slik gammel ovn er det også svært gode muligheter for å kunne nyte baksteverk og øvrige matretter laget i en vedfyrt bakerovn. For med et kjapt søk på nettet vil du finne en mengde vedfyrte bakerovner fra de aller minste til de største. Ikke minst er det mange som setter stor pris på å anskaffe en bakerovn for å bake sine egne brød.

© 2025 Norsk Ved - Forum for vedprodusenter AS. Org.nr: 918 090 495